trešdiena, 2015. gada 4. februāris

Aicina pieteikties Jāzepa Pīgožņa balvai par Latvijas ainavu glezniecībā

Aicina pieteikties Jāzepa Pīgožņa balvai par Latvijas ainavu glezniecībā.


Lai veicinātu mākslinieku interesi glezniecībā atveidot Latvijas dabu un izceltu Latvijas ainavu glezniecības nozīmi Latvijas mūsdienu mākslā, Rīgas dome un Preiļu novada dome sadarbībā ar Latvijas Zinātņu akadēmiju, Latvijas Mākslas akadēmiju un LBJMFA Jāņa Anmaņa Jauno talantu atbalsta fondu dibina Jāzepa Pīgožņa balvu Latvijas ainavu glezniecībā.

Jāzeps Pīgoznis (1934-2014) ir viens no izcilākajiem Latvijas ainavu gleznotājiem, kura darbi atspoguļo Latvijas dabas ziemeļniecisko krāšņumu un daudzveidību visos gadalaikos un visdažādākajās Latvijas vietās. Mākslinieks apbrīnoja Latvijas ainavu par to, ka gandrīz aiz katra ceļa līkuma tā atklāj arvien jaunu gleznojamu motīvu. Viņam piemita spēja saskatīt skaistumu sīkās niansēs, spilgtumu pelēcībā un mākslas cienīgu motīvu ikvienā vietā.

Balvas dibinātāji aicina māksliniekus iesniegt darbus konkursam, lai piedalītos ceļojošā izstādē un cīnītos par Jāzepa Pīgožņa balvu, saņemot Zelta medaļu un naudas balvu, kuru nodrošina Preiļu novada pašvaldība. Sīkāka informācija par pieteikšanos, darbu iesniegšanu un konkursu pieejama Preiļu novada mājas lapā un šeit:

Nolikums, klikšķiniet uz saites, lai lejuplādētu.

Informācija māksliniekiem


Aicinājums darbu iesniegšanai

Jāzepa Pīgožņa balva Latvijas ainavu glezniecībā 2015.gadā

Pirmajai Jāzepa Pīgožņa balvas Latvijas ainavu glezniecības izstādei darbi jāiesniedz Pēterbaznīcā, Skārņu ielā 19, Rīgā, LV1050.



Gezniecības darbi, tapuši pēdējo trīs gadu laikā – eļļas, temperas, akrila, vai pasteļa gleznojuma tehnikā (darbu maksimālais skaits 3, darba garākā mala nedrīkst pārsniegt 120 cm) jāiesniedz  2015.gada 23.februārī no 9:00 līdz 13:00.

Žūrija notiek 23.februarī no 14:00 līdz 18:00.

Izstādes atklāšana 2015.gada 19.martā plkst 18:00.


Izstāde Rīgā būs atvērta līdz 16. aprīlim.



Labākie žūrētie darbi (ne vairāk kā 40)  ceļo uz izstādi Preiļos, kur 19. septembrī notiek Galvenās balvas pasniegšana.
Darbu saņemšana atpakaļ 16. aprīlī no 10:00 līdz 16:00.



Lūgums katram izstādes dalībniekam līdz 2015.gada 15.februārim uz Pēterbaznīcu elektroniski (e-pasts: pigoznabalva@inbox.lv) atsūtīt autora sejas foto un CV. Attēli nepieciešami izstādes bukleta un kataloga sastādīšanai.



Tālrunis informācijai: 29484375 (Jānis Anmanis).




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru