pirmdiena, 2017. gada 18. septembris

Jāzepa Pīgožņa balvu Latvijas ainavu glezniecībā 2017 saņem Aldis Kļaviņš

Sestdien, 16. septembrī Preiļu Kultūras centrā notika 3. Jāzepa Pīgožņa balvas Latvijas ainavu glezniecībā pasniegšanas ceremonija. No septiņiem martā paziņotajiem balvas pretendentiem Preiļu novada domes dāvātos 3000 EUR un Jāņa Strupuļa izgatavoto zelta medaļu saņēma mākslinieks Aldis Kļaviņš no Liepājas par 2016. gadā tapušo darbu "Jūra pēc saulrieta". Aldis Kļaviņš topošajam Latvijas ainavu muzejam Preiļos uzdāvināja savu jūras ainavu, kura tapusi šī gada Jāņos. Laureāts atzina, ka Latvijā ir daudz labu mākslinieku, kuri būtu pelnījuši saņemt šo balvu, kā arī pateicās par viņam izrādīto atzinību.
Gleznotājs Aldis Kļaviņš dzimis 1938. gadā Madonā, taču visu mūžu strādājis Liepājā. Viņš ir Liepājas mākslinieku savienības priekšsēdētājs, daudzu izstāžu organizētājs, 2014. gadā saņēmis Goda Liepājnieka titulu par mūža ieguldījumu Liepājas kultūras dzīvē. Viņš darbojies Liepājas Lietišķās mākslas vidusskolā, Liepājas teātrī un visbeidzot ilgstoši strādā Liepājas Universitātē kā vizuālās mākslas profesors.
2017. gadā Jāzepa Pīgožņa balvas Latvijas ainavu glezniecībā konkursa izstāde pulcēja 135 dažādu tautību un vecuma māksliniekus no visas Latvijas, kas žūrijas vērtējumam iesniedza 238 mākslas darbus. Izstādei žūrija izraudzīja 97 autoru 125 darbus.

Šajā dienā noslēdzās arī 3. Jāzepa Pīgožņa vārdā nosauktais mākslinieku plenērs. Preiļu Kultūras centrā bija izstādīti plenēra dalībnieku darbi. Pasākumu ar saviem priekšnesumiem kuplināja aktieris Jānis Paukštello un folkloras kopa "Rūžupes veiri".
Ieskats pasākuma fotogrāfijās:
Balvas pretendenti no kreisās: Andrejs Ģērmanis, Meldra Bula, Nugzars Paksadze, Agra Ritiņa, Aldis Kļaviņš.
 Aldis Kļaviņš saņem Preiļu novada domes balvu
 Aldis Kļaviņš dāvina jūras ainavu topošajam Latvijas ainavu muzejam
 Plenēra dalībnieki
 Balvas ieguvējs sniedz interviju Latgales Reģionālajai televīzijai
Ieskats plenēra dalībnieku darbu izstādē



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru