ceturtdiena, 2016. gada 21. janvāris

Māksliniekus aicina iesniegt darbus konkursa izstādei par Jāzepa Pīgožņa balvu Latvijas ainavu glezniecībā



Mākslinieki tiek aicināti iesniegt darbus konkursa atlasei 2016. gada 15. februārī no plkst. 9.00 līdz 18.00 Rīgas Sv. Pētera baznīcā, Skārņu ielā 19. Konkursam tiek pieņemti glezniecības darbi eļļas, temperas, akrila vai pasteļa gleznojuma tehnikā, kuri tapuši pēdējo trīs gadu laikā. 

Darbus vērtēs žūrija, un atlasīto darbu izstāde tiks atklāta Rīgas Sv. Pētera baznīcā Jāzepa dienā – 19. martā. Šajā dienā arī tik paziņots galvenās balvas ieguvējs. Pēc izstādes Rīgā, tā ceļos uz Preiļu Vēstures un lietišķās mākslas muzeju, kur izstādes noslēgumā galvenās balvas ieguvējs saņems zelta medaļu un naudas balvu 3000 eiro apmērā, kuru nodrošina Preiļu novada dome. Abu izstāžu laikā notiks skatītāju balsojums, un Skatītāju simpātiju balvu nodrošinās Rīgas Pašvaldības kultūras iestāžu apvienība.

Konkurss notiek otro gadu. Jāzepa Pīgožņa balva Latvijas ainavu glezniecībā tika iedibināta 2015. gadā, lai glezniecībā turpinātu attīstīt un popularizēt Latvijas ainavu, kā arī vienotu Latvijas galvaspilsētas un novadu kultūras procesus. 2015. gadā galveno balvu saņēma gleznotājs, Latvijas Mākslas akadēmijas profesors Roberts Muzis, savukārt Skatītāju simpātiju balvu ieguvusi jaunā māksliniece Kristīne Kvitka.

Ar Jāzepa Pīgožņa balvas Latvijas ainavu glezniecībā 2016 nolikumu iespējams iepazīties šeit.

Papildu informācija:
Anete Pitena
Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienība
Mediju un komunikācijas projektu vadītāja
Tālr.: +371 29158686
E-pasts: anete.pitena@riga.lv 
www.kulturasapvieniba.riga.lv

1 komentārs:

  1. Labdien! Kā nobalsot par skatītāju simpatiju? Bijām izstādē nedeļas nogalē, pajautājām Pētera baznīcas darbiniekiem, vai ir kāda iespēja atzīmēt autorus, kas īpaši iepatikās, atbildēja, kā kastītes, kā pirmājā izstādē, šogad nav. KĀ rīkoties?

    AtbildētDzēst